Katso asiakastiedote tiettyjen tuotteiden saatavuudesta etusivulta.

Hiihtosauvojen hintahaitari on erittäin laaja, muutamasta kympistä useisiin satasiin. Vaikka sauvojen erot eivät olekaan suksien luokkaa, Hiihtoniilo.fi:n vahva suositus silti on, että kaikentasoiset hiihtäjät käyttäisivät 100% hiilikuitusauvaa. Edullisimmat markkinoilla olevat hiihtosauvat ovat nk. sekoitesauvoja (hiilikuidun joukossa lasikuitua), ja siten selvästi painavampia ja löysempiä.

Hiihtoniilo.fi:n valikoimassa on talvella 2017-2018 kolmenlaisia hiihtosauvoja. Alla tarkempia tietoja malleista sekä käyttösuosituksia.

 

Rex R3

Mikä: Rex R3 on edullisin myymämme sauva, mutta täyttää tärkeimmät laadukkaalta hiihtosauvalta vaaditut ominaisuudet: 100% HS-hiilikuiturakenne antaa sopivasti kestävyyttä ja jäykkyyttä myös isokokoisille hiihtäjille. Laadukas hihna pitää sauvan napakasti kiinni kädessä. Tässä suosikkisauvassa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Kenelle: Suosittelemme kaikentasoisille hiihtäjille kuntoilijasta aina aktiiviharrastajaan. Loistovalinta muun muassa monelle massahiihtoon tähtäävälle. Lyhyemmissä mitoissa (150cm ja alle) soveltuu hyvin myös kilpahiihtoon.

 

 

Rex R1

Mikä: Rex R1 on täysiverinen huippukilpasauva 100% XT-60 hiilikuitua. Tinkimättömästi suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Viime kaudella R1 oli käytössä suomalaisilla mm. maailmancupissa ja Lahden MM-kisoissa. Sauva on myös tuttu näky myös massahiihtojen kärkinimillä, mm. Finlandia-hiihdon miesten 100km voitettiin tällä sauvalla vuonna 2017.

Kenelle: Suosittelemme kisakäyttöön ja vaativille aktiiviharrastajille. Riittävä jäykkyys pidemmissä mitoissa myös vahvoille hiihtäjille.

 

 

Swix Triac 2.0

Mikä: Swix Triac 2.0 on kenties kaikkien aikojen menestynein kilpasauva. Pelkästään viime talviolympialaisissa (Sotshi ’14) tällä sauvalla hiihdettiin uskomattomat 46 mitalia. Useiden sauvatestien kiistaton voittaja  eikä syyttä: tässä sauvassa on erinomaisen tarkka swingi ja huippulaadukas hihna.

Kenelle: Suosittelemme kisakäyttöön ja muille absoluuttista huippusauvaa etsiville.