Yli 100 euron ostokset ilman toimituskuluja noutopisteeseen. Maksuton kotiintoimitus yli 300 euron ostoksille.

Paimiossa Helsinki-Turku -moottoritien varrella sijaitseva Finnfoam Paippi (www.paippi.fi) on vuonna 2006 avattu hiihtotunneli. Kuten valtaosalla Suomen hiihtotunneleista, myös Paipilla on melko kirjava historia takanaan. Näin hiihtäjän näkökulmasta sillä ei ole kuitenkaan hirveästi merkitystä kuka paikan omistaa tai ylläpitää, kunhan olosuhteet vain ovat kunnossa.

Hiihtoniilo.fi:n testiryhmä piipahti paikalla tarkistamassa viimeisimmän tilanteen syyskuisena arkipäivänä. Paipin sijainti on pääkaupunkiseudulla asuville melko hyvä, Espoosta matkaa tulee n. 120km eli reilu tunti. Kivikon hiihtohalli Helsingissä on lähempänä, mutta se palvelee hiihtäjiä vain osan aikaa vuodesta. Paippi on puolestaan auki vuoden jokaisena päivänä kulkukortilla.

Paipin ulkoiset puitteet ovat ihan ok-kunnossa: palvelupisteessä sijaitsevat pieni kahvila, välinevuokraamo ja suksihuolto. Pukuhuoneista löytyvät lukolliset vaatekaapit sekä suihkutilat. Sauna on maksullinen ja lämmitetään vain pyynnöstä.

Mutta sitten itse asiaan eli hiihtotunneliin: yhdellä kierroksella on matkaa noin 700 metriä ja korkeuseroakin joitakin metrejä. Radalla on kaksi pertsalatua ja luistelubaana – kiertosuunta on merkitty, joten vastaantulijoita ei ole. Ainoastaan kierroksen alussa ja lopussa reitti kulkee rinnakkain betonipylväiden erottaessa baanat toisistaan. Lähtöpaikan vieressä on muutama pöytä ja tuoleja, joissa on hyvä säilyttää juomapulloja ja muita tavaroita.

Käyntihetkellä keskellä arkipäivää ei juuri ruuhkaa ollut, vain muutama muu hiihtäjä oli kiertämässä latuja. Varmasti osittain tämänkin takia ladut olivat hyvässä kunnossa, kovat ja liukkaat. Samoin luistelubaana oli kovahko ja liukas. Kävijämäärän lisääntyessä loppuvuonna ja erityisesti viikonloppuisin saattaa täälläkin lumi jauhaantua.

Hiihtoniilo.fi:n testiryhmän tavoitteena oli vertailla eri pitokarvasuksien toimivuutta hiihtotunnelin olosuhteissa. Tällä kertaa matkalla oli mukana Madshus Nanosonic Intelligrip sekä Madshus Terrasonic Intelligrip -skin-suksia. Vertailupareina toimi voideltavia Madshus Redline -suksia, joissa jo aiemmin hyväksi todettu Swix KB20 -pohjaliisteri sekä Swix VR55N & Swix VR60 -pidot.

Kuten arvata saattoi, skin-sukset tarjosivat erittäin hyvän pidon koko testisession ajan. Madshus Terrasonic -pareilla pito tuntui jopa liian hyvältä, suksia oli vaikea saada lipsahtamaan edes yrittäessä. Myös kevyeen kisarunkoon toteutetuilla Nanosonic -pareilla pystyi hiihtämään rentoa vuorohiihtoa ongelmitta jopa ilman sauvoja. Vasta siteen siirtäminen aivan taka-asentoon vaati erittäin tarkkaa potkua pitääkseen. Kummankin mallin luisto-ominaisuudet olivat aivan kelvolliset, mutta vertailupareina toimineiden voideltavien kisasuksien tasolle ei luonnollisesti ihan päästy.

Yhteenvetona Finnfoam Paipista voisi todeta, että se tarjoaa hienon mahdollisuuden nauttia lumella hiihtämisestä 365 päivänä vuodessa. Ehdottomana plussana Etelä-Suomessa ja erityisesti pk-seudulla asuville on kohtalaisen hyvä sijainti. Varsinkin syksyisin on hyvä hakea lumituntumaa talvea varten hiihtotunneleista, mikäli oma ajankäyttö ei mahdollista ensilumenleirejä Lapissa tai jäätiköillä.