Yli 100 euron ostokset ilman toimituskuluja noutopisteeseen. Maksuton kotiintoimitus yli 300 euron ostoksille.

Madshus on maailman vanhin yhä toimiva suksien valmistaja. Nykyisin lähellä Lillehammeria, Birissä Norjassa sijaitseva yritys on perustettu vuonna 1906.

“On olemassa suksia ja sitten on Madshus-suksia” on toisinaan kuultu kommentti hiihtoihmisiltä. Tässä — välillä huumorillakin — esitetyssä väittessä piilee kuitenkin totuuden siemen, sillä Madshus-sukset on usein helppoa erottaa muiden merkkien vastaavista tuotteista. Kyse ei ole niinkään suksimerkkien laittamisesta paremmuusjärjestykseen, vaan Madshus-suksimallien ominaispiirteistä, joita useat rakastavat. Elastinen, helppohiihtoinen ja dynaaminen ovat tyypillisiä adjektiiveja, joita käytetään mallista riippumatta.

Hiihtoniilo.fi:n Madshus-mallisto talvelle 17/18 kattaa viisi eri mallia: kilpahiihtoon tarkoitetut Redline Skate ja Redline Classic, vaativille aktiivihiihtäjille suunnatut Nanosonic Skate ja Nanosonic Classic Intelligrip, sekä harrastehiihtäjän Terrasonic Classic Intelligrip.

Redline Skate & Redline Classic

Redline-mallit ovat Madshusin ehdottomia lippulaivatuotteita, joiden suunnittelussa on hyödynnetty niin viimeisintä CAD-teknologiaa kuin yli 100 vuoden historiaa suksien tekemisestä. Näissä käytetyt raaka-aineet ovat lähtöisin lentokoneteollisuudesta, ja ovat tuttuja ennemmin F1-autoista kuin suksista. Aika kauas on tultu puusuksista ja tervasta!

Redline-mallien suunnittelu- ja tuotantofilosofiana ei ole enempää tai vähempää kuin valmistaa maailman parhaita suksia. Jos katsoo merkillä hiihtävien tähtien (mm. Krista Pärmäkoski, Heidi Weng, Benedikt Doll, Ole Einar Bjørndalen) menestystä eri hiihtolajeissa, voinee todeta, että tavoitteessa on onnistuttu.

Yksi kauppiaan korkealle arvostama seikka Madshusissa on se, että kaikki Redlinet tulevat täsmälleen samalta linjastolta ja samojen laatukriteerien läpi valmistettuna — toisin sanoen maailman huippujen käyttämien ja meidän myymien Redline-mallien välillä ei ole laatueroja (toki tallihiihtäjillä saattaa olla jo seuraavan kauden testiversioita käytössään). Tällaista palvelua ei valitettavasti ole mahdollista saada kaikilta valmistajilta.

Nanosonic Skate & Nanosonic Classic Intelligrip

Nanosonic-mallit olivat merkin ykköstuotteita ennen Redline-malliston julkaisua (kausi 13/14), jolloin niillä saavutettiin useita arvokisavoittoja ja MC-menestystä. Kyseessä on edelleen erittäin laadukas kilpasuksi. Merkittävin ero aiempaan on se, että kaikki Nanosonicit valmistetaan nyt nk. universal-profiililla.

Valikoimassamme on kaksi Nanosonic-mallia: luisteluun Nanosonic Skate ja perinteiseen Nanosonic Classic Intelligrip -pitokarvasuksi.

Nanosonic Skate sijoittuu luokkaan edullisemmat kilpasukset / vaativat aktiiviharrastajat. Kyseessä on hyvin kevyt (1000g/190cm), vakaa ja “Madshusmainen” suksi. Runko on sama kuin Redline-malleissa.

Nanosonic Classic Intelligrip on Madshusin tämän hetken lippulaiva pitokarvasuksissa. Laadukas runko ja aktiivihiihtäjille suunniteltu pitokarva takaavat miellyttävän hiihtokokemuksen.

Terrasonic Classic Intelligrip

Edullisin valikoimassamme oleva Madshus-malli tulee Terrasonic-mallistosta. Terrasonic Classic Intelligrip -pitokarvasuksi on suunnattu erityisesti kuntohiihtäjille, jotka arvostavat vakaata ja helppohiihtoista perinteisen suksea. Terrasonicit ovat hieman varsinaisia kilpasuksia painavampia, mutta tarvittaessa tälläkin mallilla on mahdollista hiihtää ns. kovaa – hyvänä esimerkkinä Vasaloppet 90km alle 5 tunnin (Vidar Igeltjørn v. 2015). Verrattuna Nanosonic Intelligrip -malliin, Terrasonicissa pitokarva on 3cm pitempi, mikä tarkoittaa varmaa pitoa hieman rauhallisemmallakin potkulla.

Yhteenveto

Redline Skate ja Redline Classickilpahiihtoon ja kaikille heille, jotka haluavat hiihtää parhailla suksilla.

Nanosonic Skate ja Nanosonic Classic Intelligrip: vaativille aktiiviharrastajille esimerkiksi maratonhiihtoihin.

Terrasonic Classic Intelligrip: harrastehiihtäjille, jotka arvostavat erityisesti helppohiihtoista suksea.

 

Alla vielä erittäin hyvä videopätkä Madshusin filosofiasta suksien suunnittelussa ja valmistuksessa: