Yli 100 euron ostokset ilman toimituskuluja noutopisteeseen. Maksuton kotiintoimitus yli 300 euron ostoksille.

Olemme vahvasti suositelleet siirrettävää sidettä erityisesti skin-suksiin. Siirrettävän siteen avulla suksen toimivuutta voi muuttaa keliolosuhteiden mukaan joko paremmin pitävään tai luistavampaan suuntaan helposti.

Kaikkiin skin-suksiin suosittelemassamme Rottefellan Xcelerator Pro Classic -siteessä (huh mikä nimihirviö) on nk. QuickLock -toiminnallisuus. Suomeksi tämä tarkoittaa, että sidettä voidaan siirtää ilman erillisiä työkaluja. Siteen toimintaan liittyvää käyttöohjetta ei valitettavasti ainakaan valmistajan tai maahantuojan sivuilta löydy. Tämän blogipostauksen tarkoituksena onkin tarjota yksinkertainen ohje kuvineen.

Asennus on hyvin yksinkertainen: side asennetaan NIS-levyyn työntämällä se etukautta sille varattuun uraan.

Xcelerator Pro Classic -side

NIS-levyssä on yhteensä seitsemän (7) eri kohtaa, mihin siteen voi kohdistaa. Ne on numeroitu -3 -2 -1 0 1 2 3. Näistä 0-kohta tarkoittaa perusasennusta. Jokainen “napsu” on puoli senttiä, eli käytännössä sidettä on mahdollista siirtää 0-kohdasta eteen sekä taakse 1,5 cm.

NIS-levyssä on 7 asennuskohtaa

Alla olevassa kuvassa side on asennettu melko eteen eli kohtaan “2”. Sidettä voidaan nyt siirtää taaksepäin nostamalla takana olevasta vivusta ja samalla työntämällä sidettä taakse.

Siirto taaksepäin tapahtuu nostamalla takaosan “QuickLock”-kohdasta ja työntämällä taaksepäin

Eteenpäin side puolestaan liikkuu, kun sivuilla olevia “siipiä” nostetaan hieman ylöspäin ja samalla vedetään sidettä eteenpäin.

Eteenpäin siirto tapahtuu nostamalla “siipiä” ja samalla työntämällä.

Viimeisessä kuvassa side on asennettu 0-kohtaan. Tämä on yleensä hyvä lähtökohta siteen sijainnille. Mikäli suksi tökkii tai tuntuu muuten hitaalta, kannatta ottaa napsu tai pari taaksepäin. Pitoa puolestaan saa parannettua siirtämällä sidettä eteenpäin.

0-kohta

Sama toiminnallisuus löytyy myös luistelusuksiin tarkoitetusta Xcelerator Pro Skate -siteestä.

Siirtomahdollisuutta kannattaa ehdottomasti kokeilla ja hyödyntää. Ero ääripäiden välillä on usein varsin huomattava.