Yli 100 euron ostokset ilman toimituskuluja noutopisteeseen. Maksuton kotiintoimitus yli 300 euron ostoksille.
Viime viikonloppuna Vantaan Hakunilassa kisattiin maastohiihdon Suomen mestaruuksista; tässä lyhyt katsaus kisojen tapahtumiin kauppiaan silmin. Kisamatkoina olivat perjantaina parisprintit vapaalla, lauantaina vapaan hiihtotavan 10 / 16,5 km ja sunnuntaina skiathlon (2×6,6 km / 2×13,2 km). Lähes kaikki Suomen huippuhiihtäjät olivat paikalla. Kovimmista nimistä vain Iivo ja Kerttu Niskanen olivat pois. Ennen tapahtumaa yksi puhutuimmista aiheista kisajärjestäjien keskuudessa oli vallitseva säätilanne. Leudon alkutalven takia tykkilunta ei oltu kyetty tekemään lähellekään haluttuja määriä. Luonnonlunta maassa ei ollut senttiäkään. Vielä pari viikkoa ennen kisoja koko kisojen järjestäminen oli hieman kyseenalaista, mutta pakkaset saapuivat kreivin aikaan. Lumimiesten ahertaessa kisoja edeltävän viikon kellon ympäri, saatiin erittäin hyvässä kunnossa oleva tykkilumibaana. Ainoastaan kisakierrosta jouduttiin hieman lyhentämään alkuperäisestä (3750m -> 3300m).

Kisatapahtumista

Kärkinimien suhteen ennakkoasetelmat olivat herkulliset: SM-kisat olivat yksi viimeisistä näytönpaikoista ennen päätöksiä olympiaedustajista. Näyttöjä oli siis tietyiltä nimiltä saatava, jotta paikka kisakoneeseen aukeaisi. Perjantaina parisprintit aloittivat kisat. Suuria yllätyksiä ei nähty, naisissa Ikaalisten Urheilija oli ykkönen ja miehissä Jämin Jänne otti kultaa. Kotiyleisön iloksi Vantaan Hiihtoseura nappasi miehissä hopeaa. Lauantaina yleisöä saapui paikalla ilahduttavan paljon, noin 5000 katsojaa oli arvio päivän yleisömäärästä. Naisten vapaan kympillä voittoon hiihti Riitta-Liisa Roponen, toisen maajoukkuehiihtäjä Laura Monosen ollessa hopealla. Pieni yllätys nähtiin pronssipallilla, kun marraskuussa keuhkokuumeen sairastanut Susanna Saapunki oli jo tervehtynyt takaisin hyvään kisakuntoon. Miesten kisassa nähtiin jälleen kotiyleisön riemua, kun järjestävän seuran parivaljakko Anssi Pentsinen – Matti Heikkinen nappasi kaksi kirkkainta sijaa. Perttu Hyvärinen oli päivän kolmas. Sunnuntaina kisattiin yhdistelmähiihdot mahdollisesti viimeistä kertaa ainakin tällä tasolla. Naisissa voitto ratkaistiin vasta loppukiritaistossa, jossa Aino-Kaisa Saarinen oli nopein. Toiseksi hiihti Johanna Matintalo ja kolmanneksi lauantain voittaja Riitta-Liisa Roponen. Miehissä erot kärjessä olivat hieman suuremmat. Viikonlopun tuplamestariksi (pe-su) kiri kovassa iskussa oleva Ristomatti Hakola. Toinen peräkkäinen hopeatila meni Matti Heikkiselle ja pronssia nappasi jälleen Perttu Hyvärinen.

Väline- ja voiteluhuomioita

Muutama asia kiinnitti huomiota välinepuolella. Ensimmäisenä silmään osui melko runsas korotuspalojen / kiilojen käyttö lauantain kisassa. Luultavasti kilpailijat olivat testanneet suksien toimivuutta kiilan kanssa ja ilman, baanahan ei kuitenkaan hirveän pehmeä ollut. Muutaman vuoden takaiseen verrattuna korotuspalojen käyttö on vähentynyt selkeästi, eikä maailmancupeissakaan niitä näe enää kovin usein. Toinen välinepuolen asia tuli vastaan suksentestauksessa. Tälläkin tasolla osa kilpailijoista näytti testaavan suksiaan laskupituudella. Suksen nopeudestahan tällainen testaus ei vielä hirveästi kerro. Huoltomies tai joukkuekaveri apuun, niin nopeasti saisi tehtyä paljon enemmän tietoa antavan testin parilaskuna. Voitelupuolella keliolosuhteet olivat suhteellisen helpot. Luistojen osalta Swix käytti perjantain parisprintissä FC5-pulveria, ja la-su mentiin FC78-pulverilla. Rex puolestaan pe-la TK-245 ja sunnuntaille 83. Sunnuntain skiathlon aiheutti jo enemmän pähkäilyä huoltotiimeille. Nyt tarvittiin hieman tavanomaista pitävämpi pito, sillä matkaahan ei hiihdetä perinteisen monolla. Pääsääntöisesti kilpailijat olivatkin liisteri- tai purkkiliisteri-sekoituksilla matkassa. Esimerkiksi naisissa kärkikolmikko luotti Rexin tuotteisiin, eli käytännössä kultaliisterillä mentiin.