Vaikka skin-sukset ovat voideltaviin verrattuna selvästi vähemmän huoltoa tarvitsevia, täysin hoitovapaita ne eivät suinkaan ole. Seuraavassa pari nyrkkisääntöä skin-suksien hoidosta, joilla pääsee jo pitkälle.

Luisto

Pitokarvasuksien luistopintojen käsittelyssä ei ole mitään eroa perinteisiin voideltaviin suksiin verrattuna. Vähän perusteellisempi voitelu kerran tai pari talveen, ja niiden välillä voi tarvittaessa hyödyntää esimerkiksi helppokäyttöisiä nestemäisiä luistoja. Tässä artikkelissa tarkemmin luistovoitelusta: Luistovoitelun ABC

Pito

Skin-suksien pito muodostuu mekaanisesti pitokarvan avulla. Likainen pitokarva ei toimi hyvin, joten tärkein asia on (ja tätä ei voi painottaa liikaa) pitää pitokarva puhtaana!

Mistä sitten tietää milloin karva on likaantunut? Yleensä jo pelkkä ulkoasu kertoo paljon puhdistustarpeesta. Mikäli karva näyttää likaiselta se kannattaa puhdistaa mahdollisimman pikaisesti, jotta lika ei pääse pinttymään kiinni.

Likainen pitokarva

Erilaiset hiihto-olosuhteet vaikuttavat valtavasti karvan likaantumiseen. Mikäli hiihdetään vain puhtailla ja hiljaisilla luonnonlumiladuilla keskitalvella, puhdistustarve saattaa olla lähes olematon. Toisessa ääripäässä ovat isojen kaupunkien ruuhkaiset tykki-/säiliölumiladut, joissa oleva lumi on erittäin likaista.

Esimerkkikuvassa olevalla suksiparilla on hiihdetty tasan yksi 20km lenkki Espoon Oittaan tykkiladulla ennen kuvan ottamista. Tällaisissa olosuhteissa karva kannattaa puhdistaa hyvin joka lenkin jälkeen.

Puhdistuksessa kannattaa käyttää erityisesti skin-suksien pitokarvoille suunniteltuja aineita, jotka ovat tehokkaita ja turvallisia käyttää (eivät liuota pitokarvan liimauksia).